Wat kost een verbouwing? 

Ben je van plan je woonruimte uit te breiden met een aanbouw, uitbouw, erker, dakopbouw of dakkapel, maar heb je nog geen goed beeld bij de kosten? Wij proberen jou een goed inzicht te geven van de ruwbouw kosten en welke factoren voor een meer prijs zorgen.

Wat kost een verbouwing?

De vuistregel die wij gebruiken voor het berekenen van de ruwbouw kosten is gebaseerd op het aantal m3 van de woning uitbreiding. Per m3 hanteren wij €400 a €600 euro. Het verschil ontstaat in de kwaliteit van de materiaalkeuze van o.a. kozijnen en gevelafwerking, de constructieve oplossing, de hoeveelheid glas, etc. Wil je de uitbouw bij de woning betrekken en daar voor een muur doorbreken? Hou er dan rekening mee dat dit voor meerprijs heeft van zeker €3000,-.

Voorbeeld uitbouw van 3 meter diep, 5 meter breed en 3 meter hoog:
Kosten uitbouw: 3mx5mx3mx€600=€27.000
Kosten muurdoorbraak: €3.000
Totale kosten: €30.000

Dit is een indicatie van de kosten van een verbouwing, hou er altijd rekening mee dat het duurder of goedkoper kan uitvallen.

Wat maakt een verbouwing duurder?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een verbouwing of uitbouw duurder maken. Denk bijvoorbeeld aan een schuifpui in plaats van openslaande deuren en een dakraam. Kies je als kozijn materiaal aluminium i.p.v. kunststof dan ben je voor de allerhoogste isolatiewaardes zo’n 30 % duurder uit. Daarnaast: hoe meer glas, hoe hoger de kosten van uitbouw worden.
 
Staat je huis op palen? Dan kun je er vanuit gaan dat je uitbouw ook op palen zal komen te staan. Hou er rekening mee dat de totale verbouwingsprijs ook weer een beetje duurder wordt.

Wat is ruwbouw?

Ruwbouw is de fase van een bouwwerk waarbij het geheel wind- en waterdicht is, maar nog niet afgewerkt. Ruwbouw bevat o.m. de volgende werken: grondwerk en funderingen, riolering onder de woning, draagconstructie, binnenwanden en buitenwanden, dakconstructie, kozijnen van ramen en deuren, isolatiemateriaal, vloeren, trappen. De kosten die dus niet bij de ruwbouw prijs zijn meegenomen zijn o.a. schilderwerk, stucwerk, vloerafwerking en elektra. Onderschat deze kosten niet. 
× Kunnen we je helpen?