____________
Vrijstaande Woning
te Lemmer
Opbouw garage met woonfunctie
Project:
Een vrijstaande woning uit 1987 

Locatie
Lemmer

Opdrachtgever:
Particulier

Ontwerp:
Studio Spijkerkoppen

Omschrijving verbouwing:
De wensen voor deze verbouwing waren een ruimtelijk atelier en een extra slaapkamer middels een opbouw van de bestaande garage. Voor dit ontwerp hebben wij rekening gehouden met de volgende onderwerpen: uitstraling modern landelijk, een extra slaapkamer, het hergebruik van de constructie van de garage, een nieuwe vloerverwarming en een moderne overkapping.

Bij het ontwerpen van de opbouw hebben we gekeken naar een toevoeging die past bij de stijl van de woning en er voor zorgt dat het een onderdeel wordt van het geheel, maar ook past is het straatbeeld. Er is daarom gekozen voor het terugbrengen van hout in zowel verticale (zwart) als horizontale (naturel) richting met een moderne look. In plaats van rabat delen is er gekozen voor planken met een kleine opening . Dit in combinatie met een strak wit gestucte woning krijgt de woning die gewenste moderne maar landelijke uitstraling. Door het gesloten houden van de voorgevel van de opbouw krijgt deze ook meer het karakter van een garage en een ondergeschikte functie naast de woning. De achterkant van de opbouw heeft juist een meer open karakter gekregen richting de tuin en heeft als accent nog een houten douglas portaal om de uitbouw zo te beëindigen.

In de garage is de wand verplaatst en zijn er binnenwanden geplaatst t.b.v isolatie, de vloer is voorzien van vloerverwarming. Daarnaast zijn er twee grote schuifpuien geplaatst voor zo veel mogelijk licht in het atelier en de woonkamer. 

× Kunnen we je helpen?